Λιπαντικά

Τα λιπαντικά ARGO παράγονται στο διϋλιστήριο SRS Schmierstoff Vertied GmbH, μέλος του πολυεθνικού ομίλου Η & R International GmbH, το οποίο βρίσκεται στο δήμο Salzbergen, στο Αμβούργο της Γερμανίας.

Στο Salzbergen ιδρύθηκε το τρίτο κατά σειρά διϋλιστήριο στον κόσμο το 1860, ενδεικτικό γεγονός της προηγμένης τεχνογνωσίας που υπάρχει στην παραγωγή λιπαντικών.

Η εμφιάλωση και η συσκευασία των λιπαντικών ARGO γίνεται στην πλήρως αυτοματοποιημένη μονάδα της ΜΙΤΑΝ Μineraloil GmbH, που βρίσκεται στην πόλη Ankum της Γερμανίας, 50 χλμ. από το διϋλιστήριο παραγωγής SRS. Η MITAN εξάγει σήμερα τα προϊόντα της σε περισσότερες από 40 χώρες παγκοσμίως

Η Αργώ Ελληνική Ανώνυμος Εταιρεία Πετρελαιοειδών επέλεξε, κατόπιν αναλυτικής έρευνας αγοράς, να παράξει τα λιπαντικά της στις παραπάνω ιδιαίτερα μεγάλες, αξιόπιστες και παγκοσμίως καταξιωμένες βιομηχανικές μονάδες, προκειμένου να μπορεί να εγγυάται την αξεπέραστη διαχρονικά ποιότητα των ARGO LUBRICANTS, τα οποία σήμερα διαθέτει στην ελληνική και όχι μόνο αγορά. Επιπλέον, το Marketing στο χώρο της λίπανσης θεωρεί το Lubricants Made in Germany ισχυρότατο όπλο ανταγωνιστικότητας και πώλησης

Το διυλιστήριο παραγωγής διαθέτει τα ακόλουθα πιστοποιητικά ποιότητας: ISO 9001:2008, ISO 14001:2004, DIN EN ISO/IEC 17025:2005, ΟΗSAS 18001:2007, ISO/TS 16949:2009, DIN EN ISO 50001.

Η μονάδα εμφιάλωσης και συσκευασίας έχει εξασφαλίσει για τα λιπαντικά της εγκρίσεις από μεγάλους κατασκευαστές αυτοκινήτων –OEM Approval Certificates– όπως η MERCEDES BENZ , η ΜΑΝ και η VOLVO.

Τα λιπαντικά ARGO, σύμφωνα και με το Εμπορικό και Βιομηχανικό επιμελητήριο της Γερμανίας, πληρούν ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά, τις ταξινομήσεις , τις προδιαγραφές και τα πρότυπα ποιότητας με τα ανωτέρω προϊόντα της μονάδας εμφιάλωσης.

Τα ARGO λιπαντικά, αντιψυκτικά – αντιθερμικά υγρά , υγρά φρένων και γράσα έχουν λάβει άδεια πώλησης και ελεύθερης κυκλοφορίας από το Γερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο για τη Γερμανία, ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ευρωπαϊκές Χώρες όπως Αυστρία, Βέλγιο, Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία, Πολωνία, Λιθουανία, Λετονία Εσθονία, Ολλανδία, Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία, Ιρλανδία, Δανία, Πορτογαλία, Τσεχία, Φιλανδία και Ιταλία.

Η εισαγωγή των ARGO LUBRICANTS γίνεται σε οργανωμένη αποθήκη λιπαντικών της ΑΡΓΩ Α.Ε, η οποία βρίσκεται στην Αγχίαλο της Θεσσαλονίκης.

Όλα τα προϊόντα παράγονται μόνο από πρωτογενή βασικά λάδια. Μάλιστα, το 95% αυτών παράγεται από βασικά λιπαντικά που έχουν παραχθεί με την προηγμένη τεχνολογία της καταλυτικής υδρογονοπυρόλυσης –HC-. Τα προϊόντα διαθέτουν τεχνικά δελτία και δελτία δεδομένων ασφαλείας, έχουν εγκριθεί από τη Διεύθυνση Πετροχημικών του Γενικού Χημείου του Κράτους, το Εθνικό Μητρώο Χημικών προϊόντων, και κυκλοφορούν νόμιμα στην ελληνική και ευρωπαϊκή αγορά.

Οι συσκευασίες των ARGO LUBRICANTS πληρούν την εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία: ύπαρξη διεθνών προτύπων κωδικοποίησης (barcodes), ετικέτες με όλες τις σημάνσεις επικινδυνότητας προϊόντων, αναγραφή παρασκευαστή ή εισαγωγέα, σήμανση τυφλών

Η ΑΡΓΩ Α.Ε είναι ενταγμένη σε Συλλογικά Συστήματα Διαχείρισης χρησιμοποιημένων λιπαντικών και συσκευασιών των λιπαντικών, των χημικών, και των σπρέι (ΕΝΔΙΑΛΕ Α.Ε, ΚΕ.ΠΕ.Δ Α.Ε, ΕΕΑΑ Α.Ε).


Τεχνολογία Hydrocracking

Το 95% των ARGO LUBRICANTS παράγεται με την προηγμένη τεχνολογία HC -Hydrocracking Technology- στη Γερμανία, δηλαδή με τη διαδικασία της καταλυτικής υδρογονοπυρόλυσης των βασικών ορυκτελαίων.

Η υδρογονοπυρόλυση συντελείται σε συνθήκες υψηλών πιέσεων και θερμοκρασιών και έχει ως αποτέλεσμα:
  • τη χημική σταθεροποίηση των ασταθών μορίων, μέσω της απομάκρυνσης των ετεροατόμων (θείο, οξυγόνο, άζωτο)
  • τη μετατροπή των αρωματικών σε κορεσμένα ναφθενικά και παραφινικά μόρια
  • το άνοιγμα των ναφθενικών δακτυλίων και τη διάσπαση των μεγάλων μοριακών αλυσίδων σε μικρότερες, παράγοντας έτσι ένα σταθερό λιπαντικό βάσης, ανώτερης ποιότητας, με εξαιρετικό δείκτη ιξώδους και ομοιόμορφες ιδιότητες

Αυτή η ομοιομορφία των μοριακών δομών συμβάλλει στην ισοκατανομή του λιπαντικού σε όλα τα μηχανικά μέρη κατά τις μεγάλες ταχύτητες περιστροφής του στροφάλου, χωρίς να δημιουργούνται στιβάδες διαφορετικής πυκνότητας και ιξώδους, διατηρώντας με αυτόν τον τρόπο την πίεση του κυκλώματος σταθερή.

Επιπρόσθετα, ο συνδυασμός της HC τεχνολογίας με τη χρήση των κορυφαίων τεχνολογικά συνθετικών προσθέτων προσδίδει στις νέες σειρές Hydrocracked λιπαντικών κινητήρων ARGO TITANAS και ARGO ATLAS TRUCKS για επιβατικά και φορτηγά οχήματα τις ακόλουθες πρωτοποριακές ιδιότητες:

  • Kαθαρότερο κινητήρα

  • Tαχύτερη λίπανση του κινητήρα κατά την ψυχρή εκκίνηση, που σημαίνει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής του κινητήρα

  • Eνισχυμένη ροή του λιπαντικού σε όλο το εύρος των θερμοκρασιών

  • Yψηλή αντιτριβική προστασία του κινητήρα και όλων των μηχανικών μερών

  • Θερμική και χημική σταθερότητα

  • Mεγαλύτερα διαστήματα αλλαγής των λιπαντικών

Με εξαίρεση ορισμένα λιπαντικά που παράγονται με πολυαλφα-ολεφινικά και εστέρων βασικά έλαια (PAO& ESTER), οι σειρές λιπαντικών ARGO: TITANAS, ATLAS TRUCKS, AMALTHIA, AIOLOS MOTO, POSEIDON, ZEUS, ICHOR παράγονται με την τεχνολογία της υδρογονοπυρόλυσης.Στιγμές Αργώ

Κατάλογος Λιπαντικών

Argo Lubricants
  • Argo Lubricants - Κατάλογος Λιπαντικών & Ειδικών Προϊόντων